Magadelenes de plàtan

La diferència entre les magdalenes i els muffins queda moltes vegades perduda davant tantes receptes i tants ingredients, l’origen de les magdalenes és francès, mentre que els muffins provenen d’Anglaterra, l’oli o la mantega també haurien de ser elements diferenciadors, i mentre les magdalenes és mantenen més fidels als seus origens, en les receptes de muffins  comença apareixer l’oli en substitució de la mantega.

Tanta curiositat per la rebosteria fa que cada un adapti les seves receptes a ingredients i gustos particulars, i així el ventall de sabors i barreges afortunadament només fa que créixer.

Aquesta tarda he preparat magdalenes per tenir un raconet la setmana vinent, ho he fet en base a una recepta vegana una mica modificada que vaig apuntar en un paper  i que avui he decidit provar.

He barrejat dues farines la de blat i la de quinoa per alleugerir una mica la quantitat de gluten, aquest però és una opció adaptada a casa, si no hi ha problemes amb el gluten  300 g. de farina de blat es la recepta original.

150 g. farina de blat

150g farina de quinoa

una culleradeta de llevat i una culleradeta de bicarbonat

una culleradeta de canyella

125 ml. d’oli de girasol

150 ml de mel d’agave

150 ml de beguda d’arròs

6 plàtans ben madurs

Barrejar tots els ingredients secs, afegir un a un els ingredients humits i batre fins a integrar-ho tot. Xafar els plàtans i afegir la pasta resultant al final de tot incorporant-la amb suavitat.

El temps de cocció depèn de cada forn, en el meu són uns 20- 25 minuts a uns 160 graus, amb escalfor a dalt i a baix i ventilador.

magdalenes de plàtan

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s