Quark i llimona, la recepta

 

Hi ha llibres, que per un motiu o altre es converteixen en capçals de la cuina de casa, aquest és un dels meus,  va entrar a casa, com un regal per practicar l’idioma, sempre és més engrescador llegir si el tema interessa, això i fer-me conèixer les  receptes de casa seva,  és el que va pensar la meva amiga Elfriede quan me’l va regalar.

Un altra cosa, es que ara s’hagi convertit en el president de l’escala dels meus llibres de cuina.

 

Backvergnuegen_wie_noch_nie

 

Aquesta recepta és una adaptació de la recepta original d’aquest llibre, tot i que  la recepta original  és fantàstica he acabat modificant una mica els ingredients i les quantitats per fer-la al gust de casa, com tots acabem fent.

Käsesahne- Torte

Bescuit :

200 g farina

120 g mantega

70 g sucre

1 ou

la pell de una llimona i un rajolinet de licor de llimona (lemoncello)

Crema de formatge :

8 fulls de gelatina

200 g sucre

la pell de una llimona i el seu suc

4 rovells d’ou

¼  litre de llet

½ litre de nata per muntar

500 g de Quark ( jo el compro al Lidl )

Sucre llustre per decorar

Barrejar el sucre i la mantega fins que la barreja es torni blanquinosa, afegir el ou i quan estigui integrat,  afegir la farina de mica en mica passant-la per un colador (no cal cap estri especial) afegir la pel de la llimona i un rajolinet de licor de llimona.

Coure la barreja  al forn, ja calent, a 180 º,  uns  20 minuts, aquesta part és orientativa, per que cada forn és un món.  La massa estarà cuita quan agafi el seu color dauradet.

Un cop cuita, s’ha de deixar refredar dins el motllo (que ha de ser desmuntable, per poder treure després el pastís )

Un cop fred, dividir el bescuit en dos capes, la crema de formatge la posarem al mig.

 

La crema:

En un plat amb aigua deixar-hi els fulls de gelatina fins que estiguin hidratats (uns cinc minuts).

Mentre muntar la nata, quan tingui una bona consistència deixar reposar mentre en un altre bol es barreja, el quark, els rovells d’ou afegits un a un, el sucre, la pell de la llimona, el seu suc i finalment, un cop ben escorregudes les fulles de gelatina, escalfar una part de la llet i fora del foc,  afegir-hi els fulls de gelatina remenant fins que es fonguin,  un cop ben diluïda la gelatina afegir  a la crema amb la resta de la llet, barrejar una mica i afegir la nata muntada.

Remenar la crema amb molta cura amb una cullera de fusta o silicona per que no baixi la nata, lentament i només el necessari per que quedi tot integrat .

Abocar la barreja sobre la capa inferior del bescuit que haurem deixat dins el motllo,  tapar la crema amb la segona capa del bescuit i deixar quallar dins la nevera un parell d’hores mínim.

Millor si ho deixem tota la nit. Decorar amb el sucre de llustre.

 

 

 

 

Advertisements

One response to “Quark i llimona, la recepta

  1. Yo quiero probarla, las fotos están muy bien pero creo que ha llegado el momento de que des un pasito más 😜

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s