Galetes pel dia de la Mare

La meva recomanació és sempre utilitzar productes de màxima qualitat, la diferència entre un producte industrial i un d’artesanal és la cura, el temps i l’afecte que  s’hi dedica, si no estalviem en hores de feina, ara que el temps és el valor més preuat, no ho fem en els ingredients que són la base de tota aquesta tasca.

Per les meves galetes utilitzo sempre farines ecològiques i  mantega de primera qualitat (n’hi ha moltes en el mercat), una mica de imaginació i moltes hores de feina.

Recepta bàsica per les galetes de mantega :

250g de mantega temperatura ambient

200g de sucre glaç

2 clares d’ou pasteuritzat

una mica d’essència de vainilla

500 g de farina

Barregem la mantega i el sucre fins a obtenir una pomada cremosa, afegim les cares d’ou de una a una ( primer una i quan quedi incorporada, afegim l’altra) desprès afegim l’essència de vainilla i finalment incorporem la farina tamisada en dues vegades. És molt important que la farina no sigui de rebosteria, no volem que la massa creixi i perdi la forma que li hem donat.

Un cop tenim la massa la deixem reposar 5 minuts mentre recollim la cuina.

Tapem la massa amb un paper film i la posem a la nevera mínim un parell o tres d’hores.

Després l’estirem sobre un paper de forn o sobre una superfície enfarinada, amb un corró fins a tenir un gruix de uns 5 cm.  i fem la forma de les galetes que triem amb un tallador. Les fiquem al forn  uns 10 -12 minuts a 180 graus en el forn ja pre-escalfat (la temperatura és un guia, depen una mica de cada forn, el meu amb 170 graus ja en té prou). La qüestió és que les galetes han de quedar blanquetes i no torrades, una mica toves quan surten del forn. Es deixen 5 minuts al la safata i desprès un parell d’hores sobre una reixeta, per que perdin tota la humitat. I ja són a punt per decorar.

Aquesta setmana ja tenim a punt el detallet  pel dia  de la Mare!

101_3548 copy

Una mica de decoració  i diumenge la mama ens convida a dinar !

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s