Cup Cakes de crema de Cassis

Aquest Nadal m’ha portat el exquisit  llibre de la Patricia Arribálzaga, és un autèntic regal a la vista , amb idees i detalls d’allò més elegants.

Així que un cop fullejat i tornat a fullejar, vaig decidir estrenar-me en base a  una recepta de cassis i violetes que tenia una pinta delicadíssima.

He fet varies modificacions a la recepta original, per adaptar-la als gustos de casa i als ingredients de la meva cuina ,  i el resultat ha estat : Cup Cakes de crema de Cassis i gelea de grosella vermella amb frosting  de xocolata negra

Tal com jo ho he fet queda així:

200g de mantega a temperatura ambient

180g de sucre blanc

300g farina

4 ous mitjans

una cullerada sopera de  suc de llimona

gelea de grosella per farcir els Cup Cakes

i crema de Cassis

Per la preparació hem de  batre la mantega amb el sucre fins a tenir una textura cremosa, afegir els ous un a un sense deixar de batre, afegir una cullerada sopera de gelea de grosella, la cullerada sopera de suc de llimona i una rajolinet de crema de cassis,  finalment incorporem la farina tamisada en tres vegades,  fins que quedi totalment integrada.

Omplir la base de la càpsula dels cup cakes amb aquesta preparació, afegir una culleradeta de té de gelea de grosella i acabar d’omplir amb més preparació fins a ¾ parts de la càpsula.

Enfornar a 180 graus, uns 20 minuts, tenint en compte que cada forn és un món,  si veieu que la massa puja del centre i fa com una mena de volcà, que acaba trencant-se, voldrà dir que la temperatura és massa alta, si per el contrari la massa del centre del Cup Cake s’enfonsa i no acaba de pujar,  la temperatura del forn és massa baixa.

Un cop fora del forn i mentre es refreden ,  farem una garnache molt senzilla de xocolata negra, només caldrà 90 g de nata per muntar i 250 g de  xocolata negra de cobertura  (jo aquí he tornat a afegir un rajolinet de crema de cassis per aromatitzar)

Escalfem al microones o bé  al foc en un pot,  la nata i gairebé en el punt d’ebullició,  afegim  la xocolata tallada a trossets, ho  traiem del foc sense deixar de remenar fins que estigui totalment desfeta i ho  deixem refredar fins a tenir una textura de pomada i decorar amb una màniga pastissera els Cup Cakes.

Soc una fan incondicional de la botiga vom Fass   on es poden trobar uns licors originals i deliciosos en un format mínim de 250 ml. També preparen uns assortiments de licors que són ideals  poder-los  tastar tots o per tenir sempre un rebost  licorer d’urgència  per quan, de sobte, tenim una inspiració pastissera . La crema de Cassis és extraordinària i perfecta en la combinació amb la seva mateixa base,  la grosella.

Cassis

Cassis 1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s